Ако искате да прекарате два месеца в пътешествие по суша, без да ви се налага да сядате зад волана, то един нов маршрут, който стартира скоро от Истанбул до Лондон, е точно за вас. Индийската компания Adventures Overland е на път да пусне услугата, за която се смята, че ще е "най-дългото автобусно пътуване в света".

Услугата трябва да стартира на 7 август от Истанбул и да пристигне в Лондон на 1 октомври, а пътуването ще 56-дневно. То ще е достъпно за 30 пътници, ще обхване 22 държави. Маршрутът ще минава през Източна Европа, Скандинавия и Западна Европа, до столицата на Обединеното кралство, разказва CNN.

Този лукс ще струва на пътниците 24 300 долара със закуска, 30 обяда и вечери, както и всички такси за хотелите, в които ще се нощува.

Въпреки че пътуването с автобус в продължение на два месеца може да не звучи особено комфортно за някои, автобусът според компанията е удобен и луксозен и е предназначен за удобно пътуване на дълги разстояния. Освен това всеки пътник има право да носи със себе си два "пълноразмерни куфара".

Пътуване без полет: Най-добрите нови европейски влакови маршрути и цените им

Пътуване без полет: Най-добрите нови европейски влакови маршрути и цените им

Бюджетни нощни влакове до трасета за междуградски маршрути

Автобусът до Лондон е създаден като алтернатива на годишния маршрут на Adventures Overland Road to London, който трябваше да започне през 2021 г. Adventures Overland е основана от Тушар Агарвал и Санджай Мадан през 2012 г.

Според Световния рекорд на Гинес сегашният най-дълъг автобусен маршрут в света е с дължина 6200 километра от Лима, Перу до Рио де Жанейро, Бразилия.

Миналата година швейцарската железопътна компания Rhaetian Railway постави рекорд за най-дълъг влаков маршрут с пускането на влак със 100 вагона.