Ако сте мечтали да живеете, пътувайки по море, най-накрая можете да го направите и то този ноември. Life at Sea Cruises ще даде възможност на пътниците да прекарат три години на круизен кораб, докато обикалят света.

  • Цените започват от $90 000 на човек за пълния маршрут.

Корабът ще започне обиколката си от Истанбул на 1 ноември, но също така ще вземе гости от Барселона и Маями, разказва Business Insider.

Корабът разполага с 400 каюти. Има място за 1074 пътници. През трите години по време на пътуването ще спира на 375 пристанища в 135 страни.

Ще бъдат обиколени всичките седем континент и дестинации като няколко от чудесата на света. Ще се пътува до остров Полулуна, Антарктика, Рио де Жанейро, Бразилия и Сеул, Южна Корея.

Повечето околосветски круизи прекарват няколко часа или до две денонощия в пристанищата. Но ветеранът в индустрията Майк Петерсън, управляващ директор на Life at Sea Cruises смята, че това не е достатъчно време за разглеждане на по-големи дестинации като Пекин, Китай.

Така че вместо това корабът ще престоява до седем нощувки в една дестинация. Ако за корабът се наложи ремонт, пътниците от Life at Sea ще бъдат настанени в хотел.

Пътуването до някое от тези места може да струва на туриста стотици или хиляди долари като включат такси за пътуване и настаняване. Life at Sea ще даде възможност да разпределят плащанията в продължение на три години.

Круизна компания предлага на пътниците да живеят на кораб и да обикалят света срещу $8 000 на месец

Круизна компания предлага на пътниците да живеят на кораб и да обикалят света срещу $8 000 на месец

Най-евтината стандартна вътрешна каюта е 8 000 долара на месец за двама души с депозит от 30 000 долара

Не бива да очаквате обаче бляскав и нов кораб. Той е ремонтиран миналата година и сега се инвестират допълнителни 10 милиона долара за обновяване на интериора.

Представете си кораба по-скоро като като плаващ град със собствена охрана, медицински център и офиси със Starlink WiFi. Тук идва интересната част - нито един град не би бил пълен без затвор и круизният кораб не остава по-назад в това отношение.

Круизни компании като Royal Caribbean отчитат рекордно голямо търсене на круизните пътувания и могат да поемат хиляди пътници.

Но Life at Sea възприема по-различен подход. Пътниците ще имат достъп до типичните удобства на круизния кораб, които включват четири салона, голф симулатор и тераса за слънчеви бани с басейн. Гостите ще могат да поръчат храна навсякъде на кораба, като използват приложение.

Но за разлика от типичния круизен кораб, корабът ще има и удобства като бизнес център и болница с аптека и зъболекар.

Като всеки круиз с ол инклузив, допълнителни услуги включително посещения в болница - няма да се заплащат допълнително.

Ще платите ли 1 милион долара, за да живеете в свое жилище на този круизен кораб?

Ще платите ли 1 милион долара, за да живеете в свое жилище на този круизен кораб?

MV Narrative е екологично устойчив круизен кораб, който ви предлага 547 частни резиденции

По правило тези околосветски круизи често се резервират от пенсионери. Петерсън казва, че Life at Sea е насочен към все по-млада демографска група: работещи хора хора на възраст между 55 и 65 години и по-млади, които не са принудени да работят в офис.

Бизнес центърът, който ще е на мястото на казиното на кораба, ще има заседателни зали, офиси и библиотека.

Трябва да се има предвид, че дните в морето без видима суша са неизбежни за презокеанските маршрути и пътуващите имат поне 300 подобни дни с такова плаване.

Снимка 458648

Източник: ЕПА

Ето и основните неща:

  • Най-евтината и малка каюта е с площ от 12 квадратни метра и започва от 90 000 долара на човек за тригодишното пътуване.
  • Някои каюти са с вътрешен изглед, но в тях ще има екрани, които ще показват изглед на живо към океана, създавайки виртуален "прозорец".
  • За тези, които искат да похарчат повече пари, най-скъпият апартамент с балкон - ще струва на пътниците близо 330 000 долара общо.

Пътуващите могат или да плащат месечно, или да платят сумата наведнъж.