Ако някога сте си мечтали да живеете на круизен кораб, вече имате тази възможност, ако разполагате със сумата от 1 милион долара. 

Стартираща компания, наречена Storylines, обяви плановете си да пусне MV Narrative, екологично устойчив круизен кораб оборудван с 547 частни резиденции, което ще позволи на "жителите" му да пътуват в открито море, през 2025 г. Компанията очаква общи приходи от продажби от 1,5 милиарда долара, пише Forbes.

Жилищата на круизния кораб са с различни параметри - от стаи с площ 22 кв.м, до разкошен двустаен апартамент с четири спални с площ от 183 квадратни метра. Те могат да бъдат частично персонализирани по желание на посетителите.

Цените ще започват от 1 милион долара и ще достигат до около 8 милиона долара. Купувачите ще притежават резиденцията си през целия живот на кораба, който според компанията може да продължи около 60 години.

Ако ви изглежда като лудост да си купите имот на кораб, то има някои по-евтини опции. Може да се възползвате от 24-годишен наем, започващ от 647 000 долара.

Освен посочените цени за покупка и наем, жителите ще плащат и годишни такси за ол инклузив, които покриват повечето ястия и напитки, почистване, WiFi, пране, неограничени достъп до фитнес и др.

Круизният кораб ще обикаля земното кълбо веднъж на всеки три години, като прекарва до пет дни в различни пристанища, за да осигури на пътниците си завладяващо изживяване.

Един тримесечен маршрут например започва в Рим със спирки в Неапол, остров Липари и Сицилия, преди да се насочи към Малта, Хърватия, Черна гора, Гърция и Турция.

Освен Европа, други дестинации включват Карибите, Южна Америка, Южния Пасифик, Австралия, Нова Зеландия, Азия и Близкия изток.

Това не е първият път, когато круизен кораб предлага подобна услуга: през 2002 г. кораб, наречен The World, стартира подобно предлагане със 165 резиденции и много богати клиенти разбира се. Жителите трябва разполагат поне с 10 милиона долара.

С над 40 ресторанта и 7 басейна, най-големият круизен кораб в света тръгва на първото си плаване през 2024-а

С над 40 ресторанта и 7 басейна, най-големият круизен кораб в света тръгва на първото си плаване през 2024-а

След като бъде завършен, корабът ще предлага 20 палуби, ще бъде дълъг дължина 60 метра

Какво отличава MV?

Корабът е екологично устойчив кораб. Той ще се движи на втечнен природен газ, което води до 25% по-ниски въглеродни емисии в сравнение с традиционен кораб с дизелово гориво и ще има фермерски пазар без отпадъци на борда, както и градина.

Няма да скучаете: на кораба има киносалон, зала за боулинг, голф симулатор, 20 бара и ресторанта, крафт пивоварна, спа център с площ от 920 квадратни метра, места за йога практика, множество басейни и хеликоптерна площадка за кацане, така че да можете да идвате и да си тръгвате, когато пожелаете.

Корабът разполага с библиотека с 10 000 заглавия, болница, банка и офис помещения. Семейства с деца могат да продължат образованието си с програмата Worldschooling, която ще включва екскурзии в различните пристанища.

Очаква се една трета от жителите на кораба да живеят в морето, докато останалите две трети ще прекарват шест до девет месеца годишно на суша.