Singapore Airlines е една от най-добрите авиокомпании в света, но дори и тя не успя да се спаси от тежкия удар на корона кризата. Заради това ръководството на компанията обмисля различни варианти, за да продължи да работи и да печели. И един от тях са "полетите до никъде".

Според местни медии, цитирани от CNBC, от компанията планират да предложат такива на своите клиенти. Идеята е, че самолетите ще излитат и ще кацат на едно и също място - Singapore Changi Airport. А самите пътувания ще започнат през следващия месец, твърдят от Straits Times.

Засега от Singapore Airlines не са обявили официално плановете си, но от компанията посочват, че работят по няколко идеи, които да предложат на клиентите си.

От CNBC посочват, че въпреки това интересът към подобни пътувания в страната расте, след като границите ѝ бяха затворени. Допитване на медията показва, че местни почитатели на пътуването по въздух са готови да опитат подобно преживяване, ако то е "на разумна цена".

Стивън Ууд, който е управляващ директор на Singapore Air Charter, извършваща частни полети, посочва, че е предложил подобна идея на авиокомпанията преди месеци.

Необичайните начини, по които авиокомпаниите се опиват да изкарат пари в кризата

Необичайните начини, по които авиокомпаниите се опиват да изкарат пари в кризата

От полети над Антарктика до доставка на храна

Тя включвала редица пътувания в рамките на 25 седмици, които да включат и подкрепят други местни бизнеси, включително местни пивовари. Концепцията надхвърля просто пътуванията "до никъде" и включва още транспорт до летището в луксозна лимузина и нощувка в лъскави хотели в Сингапур.

Singapore Airlines няма да е единствената компания от индустрията, която предлага подобни пътувания в Азия. В края на август японската All Nippon Airways, например, предложи 90-минутни полети под името "Flying Honu" (бел.ред. от Honolulu). От фирмата посочват, че на борда предлагат преживявания в стил Хавай.