Няма съмнение, че "Сам вкъщи" винаги ще се счита за един от най-добрите коледни филми за всички времена.

В чест на 30-годишнината на филма, хотелът Graduate Evanston обяви нова услуга, с която може да преживеете усещането "Сам вкъщи": The King McCallister Experience ще ви позволи да преживеете магията в чисто новата стая на хотела с тема "Сам вкъщи", пише Forbes.

"Във стаята "Сам вкъщи" се опитваме да съживим емоции", каза Бен Уеприн, главен изпълнителен директор и основател на Graduate Hotel.

Придържайки се към класиката от 1990 г, стаята е изцяло пресъздадена точно в стила на дома на семейството на Маккалистър, където Кевин скача на леглото на родителите си, докато яде пуканки.

Вече дори могат да се правят резервации на уебсайта на хотела. The King McCallister Experience включва и минибар, снабден с любимите закуски на Кевин. Разбира се, престоят не би бил истински пълноценен без пица със сирене само за вас, която също е включена в цената.

Стаята ще може да се резервира целогодишно като пакетите започват от 169 долара на вечер. Има и опция десет процента от приходите да бъдат дарени на детската болница Lurie, ако се използва специален код.

Извън преживяването "Сам вкъщи", цялостната концепция на Graduate Evanston следва духа на литературни фигури, както съвременни, така и по- стари, като същевременно има изискан дизайн.

"Разказването на истории е в основата на Graduate, а роденият в Чикаго Джон Хюз беше един от най-великите разказвачи на истории за всички времена", каза Бен Уеприн. "Всички сме израснали, гледайки неговите филми и сега ги споделяме с децата си. Пренася ни в носталгични времена. Като дете можете да си представите, че сте Кевин, а сега можете да се поставите на мястото на родителите му."