Повечето хора никога няма да станат богати, защото средата им на живот е на ниско равнище или най-много не по-висока от масовата средна класа. Ето защо повечето хората няма откъде да вземат пример и да култивират навици, които правят богатите още по-успешни и заможни.

Но, както се казва, всичко зависи от вашите желания, воля и действия.

Кои са неочевидните 10 закона за парите, на които богатите се подчиняват, а бедните нарушават?

Богатите не правят така: 6 причини да не можете да пестите пари

Богатите не правят така: 6 причини да не можете да пестите пари

Защо някои хора успяват да спечелят и да натрупат богатство, докато други не?

Действай сега

Успешните и богати хора винаги се възползват от възможностите, които се появяват, останалите ги отлагат за по-късно, мислят, консултират се и т.н.

Те не разбират, че късметът трябва да бъде хванат за опашката веднага, без колебание, тъй като прозорецът на късмета, когато се отвори, може да се затвори по всяко време.

Планирай бъдещето си

Повечето хора искат да им е добре сега. А трябва да осъзнаем, че богатите хора винаги предприемат стъпки, имайки предвид успехите в бъдещето.

Например заем за автомобил. Обикновеният човек дори не разбира в каква дупка влиза, колко допълнителни задължения поема, когато взема кола на кредит - той заема от бъдещето си.

Човек с добро финансово мислене ще предпочете да кара стара кола или да се разхожда и не просто ще спести пари, а ще ги "изпрати да работят", така че да носят още повече пари.

В момента той ще живее скромно, но в бъдеще животът му ще бъде различен, тъй като разумно управляваният капитал, независимо от неговия размер, има тенденция да се увеличава с времето.

Неадекватно отношение към парите

Честният труд не носи много пари.Всички богати са крадци!

Ако човек има приблизително подобно към богатите, то той подсъзнателно се настройва така, че да бъде богат, той отблъсква парите от себе си чрез такова негативно мислене.

6 сурови истини за парите, които не искате да чуете

6 сурови истини за парите, които не искате да чуете

Може никога да не станете милионер, но се постарайте да се чувствате добре и с вашите доходи

Не се подавай на емоции

Кой мислите, че харчи пари, без да мисли, в пристъп на емоции и атака, не-овладени желания "Искам го незабавно", и без значение какво се случва по-нататък?

Ако правите така, никога няма да забогатеете.

Успехът и забогатяването са преди всичко проверени, последователни действия, а не изблици на емоции.

Много ясен пример за всичко това е пазаруването - отидохме в магазина за хляб и се върнахме с пълна торба всякакви храни, които не планирахме да купуваме.

Богатството не е пари

В миналото парите са били гарантирани със злато, сега са само хартия. Обикновеният човек просто спестява пари под възглавницата, в банката, а след това идва инфлацията и те се обезценяват.

Богатите не държат пари в брой!

Бързо се отърват от тях, прехвърляйки ги в активи - недвижими имоти, ценни книжа, скъпоценни метали и други.

Те се превръщат в нещо, което по-късно носи още повече пари.

Спестяването на пари в името на парите е задънена улица, прехвърлете парите в активи, за да не ги загубите.

4 подхода към стойността на парите, от които зависи колко ще печелите

4 подхода към стойността на парите, от които зависи колко ще печелите

При единият ще имате нула в сметката, а качественият модел може да ви донесе изобилие

Съсредоточете се не върху парите, а върху създаването на стойност

Ако постоянно просто мислите как да спечелите няколко милиона долара - това няма да ви донесе пари, това е все едно да искате да имате голяма къща, но да не правите нищо, за да я построите.

Трябва да отидете и да работите - създайте стойност, която можете да конвертирате в пари, т.е. създайте нещо, от което хората се нуждаят и са склонни да купят.

Не прави това, което правят другите

Бедният човек моделира финансовото си поведение от заобикалящата го среда, изслушва своите роднини, съседи, които също не са богати и няма да бъдат.

Оказва се омагьосан кръг, който може да бъде прекъснат, като започнете да следвате финансовото поведение на успешните хора, като за това сега има много безплатни и платени възможности.

Нещата, които трябва и които не трябва да правите ако искате да сте милионер

Нещата, които трябва и които не трябва да правите ако искате да сте милионер

ТОП 3, според примера на успешните инвеститори

Финансови навици, които водят до ямата

Изумени сме от хората, които се разхождат с нов iPhone, но в същото време ядат евтина некачествена храна, не защото я обичат, а защото няма пари за друга!

Къде ще бъде този човек след 10 години, ако не спре да прави това, вероятно на същото или по-ниско място на своето финансово развитие.

Ако човек си направи труда да изчисли колко часа живот си струва "необходимото" нещо, най-вероятно той ще промени решението си да го купи, както би постъпил един разумен човек.

Активи и пасиви

Бедните превръщат парите в пасиви, богатите в активи.

Какво правят богатите и бедните, когато получат пари - първият мисли къде да вложи парите, така че да донесе още повече пари, вторият - къде да похарчи парите си.

Отървете се от дългове и кредитните карти

Дълговете и кредитните карти са заем срещу своето бъдеще: не можете да генерирате достатъчно пари, за да купите това, което искате сега, така че какво очаквате да стане, като го вземете на кредит?

Ако се надявате някой ден да спечелите много пари, тогава това е малко вероятно с такъв финансов начин на мислене.

Наред с други неща, това са големи свръхплащания и като правило се вземат заеми за пасиви, като по този начин човек сам прекъсва финансовия кислород за себе си.

В един случай могат да се вземат заеми, ако тези пари ви носят още повече пари.