Не всички милиардери са прекарали целия си живот в охолство. Всъщност, много от тях са имали трудно и бедно детство и е трябвало да се трудят усилено, за да постигнат своя успех. Ето и няколко такива примера, които са доказателство за това:

Водещата Опра Уинфри има нелеко детство

Нетно богатство: 2,7 милиарда долара

Снимка 308496

Източник: Getty Images

Една от най-известнитните американки е родена в бедно семейство от Мисисипи. Това обаче не й пречи да спечели стипендия за университета в Тенеси и на 19 години да стане първата афроамериканка, която е кореспондент в щата. През 1983 година тя се мести в Чикаго, където започва да работи за шоуто AM. По-късно името му е сменено на "The Oprah Winfrey Show".

Основателя на Starbucks Хауърд Шулц живее в жилищен комплекс за настаняване на бедни семейства

Нетно богатство: 2,9 милиарда долара

Снимка 209346

Източник: БГНЕС

В интервю за Mirror Шулц споделя:"Растейки винаги се чувствах изолиран. Другите хора имаха повече пари, по-щастливи семейства. И по някаква причина, не знам защо, исках да надскоча възможностите си и да постигна това, което хората смятаха за невъзможно.".

По-късно той успява да спечели стипендия за университета в Северен Мичиган, а след дипломирането си работи за Xerox. Скоро след това купува малката тогава верига Starbucks, която има 60 обекта. Днес тя има над 16 000 кафенета по цял свят.

Дизайнерът Ралф Лорън работи като чиновник в компания за продажба на дрехи

Нетно богатство: 6,3 милиарда долара

Снимка 345155

Източник: GettyImages

Лорън завършва гимназия в Бронкс, а по-късно напуска колежа си, за да се присъедини към американската армия. По това време той работи като чиновник в компанията за продажба на дрехи Brooks Brothers. Тогава Лорън мечтае за революция в дизайна на мъжките вратовръзки. В годината, в която решава да сбъдне мечтата си, продава вратовръзки за 500 хиляди долара. На следващата - 1968 година основава марката Polo.

Инвеститорът Джордж Сорос успява да оцелее по време на нацистката окупация на Унгария и избягва в Лондон като беден студент

Нетно богатство: 8 милиарда долара

Снимка 240368

Източник: GettyImages

В младежките си години Сорос се преструва на кръщелник на служител от унгарското министерство на земеделието, за да остане невредим по време на нацистката окупация в страната. През 1947 година успяда да избяга в Лондон. Той започва обучение в Лондонското училище за икономика, като междувременно работи като сервитьор.

След като се дипломира Сорос работи и като продавач в магазинче за сувенири преди да бъде нает като банкер в Ню Йорк.

Основателят на WhatsApp Ян Кум мете подове на магазини, за да оцелее

Нетно богатство: 9,2 милиарда долара

Снимка 345158

Източник: GettyImages

Кум е роден в Киев, но на 16 годишна възраст заминава с майка си за Калифорния. За да оцелее там, той е принуден да мете подовете в близки магазини. Той се учи сам да програмира, а през 2009 година основатва най-голямото мобилно приложение за съобщения WhatsApp, което по-късно е купено от Facebook за 22 милиарда долара.

Собственикът на Челси Роман Абрамович остава без родители на невръстна възраст

Нетно богатство: 11,5 милиарда долара

Снимка 338223

Източник: Getty Images

Абрамович е роден в югоизточната част на Русия, като през първите си години живее много бедно. Едва 2-годишен той остава без родители, като го отглежда семейството на чичо му. Докато е студент в Московският институт за автотранспорт през 1987 година той основава малка фирма за производството на пластмасови играчки.

По-късно Абрамович започва бизнес в петролната индустрия. Той става собственик на "Сибнефт", която през 2005 година е купена от "Роснефт" за 13 милиарда долара.

Създателят на Oracle Лари Елисън работи на различни места в продължение на 8 години

Нетно богатство: 64,1 милиарда долара

Снимка 246633

Източник: GettyImages

Роденият в Бруклин Елисън е отгледан от леля си и чичо си, тъй като майка му няма възможност да се грижи за него. След като леля му умира, той напуска колежа си и се премества в Калифорния, като в продължение на осем години работи на различни места. Елисън основава Oracle през 1977 година, като днес тя е една от най-големите технологични компании в света.