Бил Гейтс никога не е падал под топ 2 на най-заможните хора в света през последните 7 години, през които е отчитан Bloomberg Billionaires Index. Това обаче се промени през тази седмица, след като французинът Бернард Арно измести съоснователя на Microsoft на трета позиция.

Ръководителят гиганта в луксозната индустрия LVMH успя да запише нов значителен скок в състоянието си благодарение на скок в акциите на управляваната от него група. В резултат нетното му богатство нарасна до 107,6 милиарда долара или с 200 милиона долара повече от това на Гейтс.

Само от началото на годината Арно е забогатял с 39 милиарда долара, което го прави човекът с най-голям ръст на богатството сред топ 500 на хората, включени в класацията.

Френският бизнесмен влезе в най-елитния клуб заедно с Бил Гейтс и Джеф Безос, след като през последния месец богатството му мина 100 милиарда долара за първи път.

В света вече има трима души с богатство над $100 милиарда

В света вече има трима души с богатство над $100 милиарда

Бернар Арно влезе в тази група, а нетното му състояние е равно 3% от икономиката на Франция

Така тримата държат състояние, по-голямо от пазарната капитализация на почти всяка компания в индекса S&P 500 или по-голямо от оценката на компании, като Walmart, Exxon Mobil и Walt Disney.

2019 година се оказва особено добра за най-заможните французи, като Арно заедно с Франсоа Пино, който стои зад Kering, и наследницата на L'Oreal Франсоас Бетенкур Майерс са забогатяли с общо 57 милиарда долара за последните 6 месеца.