Бернар Арно, който е най-богатият човек в Европа, се присъедини към Джеф Безос и Бил Гейтс в клуба на милиардерите с богатство, достигащо 100 милиарда долара.

Председателят на производителя на луксозни стоки LVMH влезе в тази категория във вторник, след като акциите на ръководения от него конгломерат скочиха с 2,9% до рекордните 368,80 евро.

Нетното богатство на Арно е нараснало с близо 32 милиарда долара през тази година, което е най-големият ръст сред топ 500 на Bloomberg Billionaires Index.

Френският милиардер е забогатял най-много сред европейските представители в класацията през 2019 година. Арно, заедно с Франсоа Пино, ръководещ Kering, и наследницата на L"Oreal Франсоа Бетанкур Майерс са спечелили над 40 милиарда долара за последните 6 месеца.

Към днешна дата богатството на Бернар Арно възлиза на 100,4 милиарда долара, което представлява около 3% от икономиката на родната му Франция.

Въпреки търговската война апетитът на китайските потребители към луксозните стоки не намалява, което дава тласък на продажбите на марки, като Louis Vuitton и Tag Heuer, попадащи сред големите брандове на LVMH.

От началото на 2019 година акциите на компанията са поскъпнали с 43%, което е най-доброто представяне сред другите в основния индекс на френската борса CAC 40.

Запознайте се с Бернар Арно - най-богатият европеец, който притежава $80 милиарда

Запознайте се с Бернар Арно - най-богатият европеец, който притежава $80 милиарда

Той ръководи производител на луксозни стоки номер 1 в света