Макензи Безос - бившата съпруга на Джеф Безос, която след раздялата с него се превърна в четвъртата най-богата жена в света, е продала акции от своя дял в Amazon за 400 милиона долара. Това показват официални документи, подадени до американската Комисия за ценните книжа и борсите.

С тази стъпка Макензи вече разполага с 19,5 милиона акции на гиганта в онлайн търговията или с 200 хиляди по-малко в сравнение с 19,7 милиона книжа, които бяха част от споразумението ѝ с Джеф Безос при техния развод, пише CNBC.

Дамата се нареди сред най-заможните жени в света след раздялата си с най-богатият човек в света. Тя получи 4% дял в Amazon - компанията, в чието създаване участва активно заедно с бившия си съпруг. Така след развода нейното нетно богатство стигна 37 милиарда долара.

Макензи Безос - бившата сервитьорка, която стана четвъртата най-богата жена в света

Макензи Безос - бившата сервитьорка, която стана четвъртата най-богата жена в света

Историята на успешната американска писателка и вече бивша съпруга на Джеф Безос

Малко след това тя подписа инициативата Giving Pledge, създадена от милиардерите Уорън Бъфет и Бил и Мелинда Гейтс през 2010 година. Според нея Макензи ще даде половината от състоянието си за благотворителност.

Разводът между двамата се превърна в най-скъпият в историята, изчисляван на 36,6 милиарда долара. След него по-богати дами от Макензи останаха само Франсоаз Бетанкур Майерс, която е наследник на козметичната компания L'Oreal, Алис Уолтън от Walmart и Жаклин Марс от семейната компания Mars.

Развод за $38 милиарда: Джеф и Макензи Безос са напът официално да се разделят

Развод за $38 милиарда: Джеф и Макензи Безос са напът официално да се разделят

Това предстои да се случи в следващите дни