Милиардерите се справят отлично, когато трябва да изкарват пари за себе си. Купуването на акции на компании, които те контролират, може да направи и нас по-богати, гласи доклад на UBS и PwC.

Акциите на дружества, контролирани от милиардери, растат значително по-бързо от средното за пазара през последните 15 години. За да достигнат до това заключения, изследователите са проучили 603 публични компании, в които милиардери имат значителен дял и към които е "вързано" по-голямата част от богатството им.

Тези компании носят средногодишна възвърщаемост от 18 процента срещу 9 процента за широкия индекс, който след 47 държави.

Какво ги прави толкова специални?

Докладът посочва, че милиардерите обикновено имат три черти, които правят компаниите им толкова успешни: умното поемане на рискове, бизнес фокус и силна решителност.

Предприемачите с толкова богатство притежават "оптимистично отношение", като се концентрират върху рисковете, които разбират, като ги намаляват. Освен това те постоянно търсят нови възможности и не се отказват след провали или пречки.

Компаниите на милиардерите обикновно преследват и дългосрочна стратегия, допълва докладът.

Милиардерите обедняха за първи път от три години

Милиардерите обедняха за първи път от три години

Общото им богатство възлиза на 8,5 трилиона долара