Когато става дума за най-богатите хора в света, поледите са насочени към Джеф Безос, Илън Мъск, Бернар Арно и Уорън Бъфет. Въпреки че през миналата година основателят на Tesla успя да забогатее със 140 милиарда долара, от началото на 2021 година друг далеч по-непознат бизнесмен е най-бързо забогатяващият човек в света.

Това е индиецът Гаутам Адани, чийто конгломерат се превърна в истински хит за инвеститорите през последните 3 месеца.

Той е първо поколение предприемач, който много рядко има публични изявления. За сметка на това обаче Адани знае как да прави бизнес. И доказателство за това е фактът, че от началото на настоящата година неговото нетно богатство се е увеличило с 16,2 милиарда долара до 50 милиарда долара, показват данните на Bloomberg Billionaires Index.

По този начин той изпреварва Джеф Безос и Илън Мъск по спечелени милиарди от януари насам. А причината за неговия успех е фактът, че акциите на всички компании в управляваната от него Anadi Group са поскъпнали с поне 50% за този период.

Tesla счупи рекорд за срив на пазарите

Tesla счупи рекорд за срив на пазарите

Тя загуби над $300 млрд.

Адани изпреварва с много и ръста в богатството на най-заможния човек в Азия - Мукеш Амбани, който е добавил към сметката си 9,1 милиарда долара към март.

Индийският бизнесмен агресивно разширява портфолиото си с добавянето на нови пристанища, летища, центрове за данни и мини в Индия. Така конгломератът му успя да привлече за инвеститори гиганти като Total и Warburg.

Само през миналия месец дъщерната Adani Enterprises подписа споразумение за изграждането на център за данни в Индия с капацитет от 1 гигавата.

Сделката, заради която двама от най-богатите хора в света се съдят, остава на пауза

Сделката, заради която двама от най-богатите хора в света се съдят, остава на пауза

След решение на Върховния съд в Индия за транзакцията за 3,4 милиарда долара