След като цената на акциите на Microsoft се повиши тази седмица (на 26 април) с $19,95 - до $295,37. Така акциите на Бил Гейтс в Microsoft вече струват около $2 милиарда повече. И това нарастване на богатството на милиардера се случи в рамките само на ден, съобщава Yahoo Finance.

Акциите на Microsoft поскъпнаха вчера с цели 7,2%, регистрирайки най-доброто си процентно увеличение в рамките на една сесия на търговия от 10 ноември 2022 година.

Гейтс: Ще продам всичко, което имам и парите ще отидат в благотворителната ми фондация

Гейтс: Ще продам всичко, което имам и парите ще отидат в благотворителната ми фондация

Фондацията е фокусирана върху справянето с проблеми като бедност, неравенство и инфекциозни заболявания

Ръстът на акциите на Microsoft стана реалност, след като технологичният гигант отчете силни тримесечни резултати, които помогнаха да се потушат някои от притесненията на Уолстрийт относно състоянието на облачните и софтуерните услуги.

Акциите на технологичния гигант поскъпнаха въпреки съобщение от Службата за конкуренция и пазари на Великобритания, че ще блокира планираната сделка на компанията за придобиване на Activision Blizzard  за $69 милиарда заради опасения относно конкуренцията на пазара на облачни игри.

Снимка 605800

Източник: iStock

Microsoft предостави и актуализация на своите програми за изкуствен интелект, които са ключова част от бизнеса на компанията. Функциите на AI вече са добавени към търсачката Bing и облачното хранилище.

Microsoft и Activision: Лондон блокира най-голямата сделка в света на игрите

Лондон блокира най-голямата сделка в света на игрите

Ударът на британския антимонополен орган се оценява на 8 млрд. долара