Не ви ли се струва, че парите просто сами летят към някои хора, докато към други те на са така благосклонни. Може би тайната е в това, да знаете какво обичта "финикийските знаци" и какво ги отблъсква далеч от вас. Какво може да направи човек, за да привлича парите и в неговите ръце те да се размножават?

Ето десет важни закона за поведението на парите:

Парите обичат тишината

Не бива да приказвате излишно за вашите печалби, приходи или добра сделка. Освен ако, разбира се, това не са бизнес партньори. За парите трябва да мълчите. Никой няма да ви се зарадва и просто ще си поиграете късмета. А е лесно да пропуснете късмета си, трудно е да го изчакате отново да дойде при вас.

Парите не обичат да са "безплатни"

Те обичат труда и идват при тези хора, които работят и вървят упорито към целите си. Парите обичат хората, които ценят времето и умело го планират. Лесните и бързи пари (печалби) също както идват лесно таки и бързо си отиват.

Парите обичат да се броят

Те обичат да бъдат броени. Когато броите парите си, от своя страна се фокусирате върху изобилието, а не върху липсата им.

Парите обичат реда

Подредете парите си. Ако използвате пари в брой, подредете ги спретнато, така че да не се мачкат, а да лежат точно банкнота върху банкнота.

Парите обичат движението

Парите, които не се движат, а просто лежат в застой са мъртви, те трябва да са в действие през цялото време. Ако човек стои с протегната ръка, трябва да му дадете пари, това е движение на вашите пари и не си мислете "А за какво ще ги похарчи?", "Той ще ги пие и изяде": това не бива да ви тревожи. Вие дадохте някакви пари и те са в движение. Ако човек не даде парите, които се искат от него, той пак ще ги загуби по друг начин.

Това, разбира се, е доста странно мнение, но то също е основано на наблюдения и опит.

Парите обичат благодарността

Трябва да благодарим за всички суми, които имаме, каквито и да са. Само по този начин те ще се размножават. Ако се съсредоточите върху липсата на пари и през цялото време казвате, че ги нямате или не са достатъчни, те наистина няма да са достатъчни.

Знаете как да приемате подаръци, защото те са купени за пари

Не им отказвайте, но ги приемайте с благодарност.

Парите обичат да се харчат разумно, а не надясно или наляво без посока и цел.

Парите обичат хората, които се движат напред, развиват се, и се усъвършенстват.

Парите обичат да бъдат обичани

Обичайте парите така, почти както обичате половинката си или детето си. Променете отношението си към парите и тогава и те ще променят отношението си към вас - винаги ще имате пари и те ще се умножават, защото също много ви харесват!