Вече няма милиардер на планетата със състояние от над 200 милиарда долара. Последният богаташ от клуба на милиардерите със състояние от над 200 милиарда долара беше Илън Мъск, но и неговото богатството се стопи с 13,3 милиарда долара тази седмица. Според изчисления на Bloomberg състоянието на Мъск сега възлиза на 198,6 милиарда долара.

Акциите на Tesla паднаха за четвърти пореден ден фона на големия спад на фондовите пазари по целия свят. Въпреки това главният изпълнителен директор на Tesla все още е най-богатият човек в света според Индекса на милиардерите на Bloomberg.

Само от началото на 2022 година богатството на Мъск се е стопило със 71,7 милиарда долара.

Богатството на милиардера достигна връх от 340,4 милиарда долара през ноември, когато акциите на Tesla бяха на рекордни цени. Дни по-късно той попита своите последователи в Twitter дали трябва да продаде част от своя дял в Tesla, което предизвика рязък спад в акциите на компанията, който изтри 35 милиарда долара от богатството му за един ден - безпрецедентна сума.

Все пак той предприе поредица от продажби на акции на стойност над 16 милиарда долара и освен това дари 5,7 милиарда долара акции за благотворителност.

Основателят на Amazon Джеф Безос е другият милиардер, чието богатство някога е надхвърляло границата от 200 милиарда долара, като това се случи за първи път през април.