Най-богатият човек в света, е голям почитател на частните самолети. Съвсем наскоро Мъск дори си е купил нов самолет - още един, който ще добави към своята колекция.

Според новинарския сайт Austonia, Мъск е направил поръчка за модел Gulfstream G700. Самолетът е пуснат на пазара през октомври 2019 г.

Мъск редовно пътува с частен самолет. През 2018 г. например милиардерът прелетя над 240 000 километра със своя G650ER, според информацията за полетите от Washington Post, цитирана от Business Insider.

G700 е един от най-новите самолети на американска самолетостроителна компания Gulfstream. Очаква се Мъск да получи новата си придобивка в началото на 2023 г.В момента Мъск разполага с четири самолета, три от които са произведени от Gulfstream.

Цените на самолета започват от 78 милиона долара. Работата с G700 също може да бъде скъпа. Полетът на самолета в продължение на 400 часа може да натрупа оперативни разходи за около 3,5 милиона долара според Liberty Jet.

Разбира се, Мъск е наясно с това: полетът му на 31 октомври с G650ER от Лос Анджелис до Ню Джърси струва $14 829 за разходи за гориво, според акаунта в Twitter @ElonJet, който проследява полетите на Мъск. Мъск е бил във въздуха около четири часа и половина според изчисленията на @ElonJet.

Любопитно за G700 е, че е най-големият частен самолет в света и може да побере до 19 пътуващи. Самолетът е по-голяма версия на G650 и има за цел да съперничи на Bombardier 7500 по размер, смята Bloomberg.

Той е с размери 33 метра дължина и 7 метра височина, според Gulfstream. Освен това той може да лети от Сингапур до Сан Франциско без спиране.

G700 има и най-голямата кабина сред бизнес джетовете, с дължина 17 метра. Кабината на е разделена на различни секции, включително тоалетна, баня трапезария.