Милиардерът Илън Мъск заяви, че ще продаде акции на Tesla и ще дари приходите, ако ООН успее да докаже, че малък процент от богатството му може да реши световната криза с глада. Това заяви Мъск, предава Business Insider.

Коментарът му дойде в отговор на твърденията на Дейвид Бийзли, директор на Световната продоволствена програма на ООН, който миналата седмица заяви пред CNN, че дарение от 6 милиарда долара от милиардери като Мъск и Безос може да помогне на 42 милиона души.

В момента Мъск е най-богатият човек в света. Главният изпълнителен директор на Tesla има богатство от 311 милиарда долара, а 6 милиарда долара биха били едва 2% от богатството му.

Шефът на компанията за електромобили оспорва твърдението, че сумата ще реши настоящата криза с глада, като написа в Twitter, че ако Световната продоволствена програма на ООН докаже това, той ще продаде акциите на Tesla веднага. Мъск поиска и разчети за това как ще бъдат изразходвани парите.

"Мога да ви уверя, че разполагаме със системи за прозрачност. Екипът ви може да прегледа счетоводството и да работи с нас, за да бъде напълно уверен в прозрачното използване на средствата", отговори Бийзли на Мъск в Twitter. Той уточни, че Световната продоволствена програма на ООН никога не е казвала, че 6 милиарда долара ще решат проблема със световния глад.

Най-богатите 400 души в Съединените щати са увеличили богатството си с 1,8 трилиона долара през последната година.