Акциите на Tesla и богатството на Илън Мъск продължават да чупят рекорди. Такива, че в началото на новата седмица той успя да изпревари Марк Зукърбърг и да се превърне в третия най-заможен човек в света.

След последното рали на книжата на автомобилната компания в резултат на разделянето им нетното състояние на Мъск нарасна до 115,4 милиарда долара при такова от 110,8 милиарда долара за основателя на Facebook, става ясно от Bloomberg Billionaires Index.

Междувременно поскъпването на акциите на гиганта в онлайн търговията Amazon направи бившата съпруга на Джеф Безос - Макензи Скот, най-богатата жена в света.

Макензи Скот

Източник: Instagram / 6figurechix

Макензи Скот

Благодарение на дела от 4%, който държи в компанията, тя изпревари наследничката на козметичната империя L'Oreal Франсоаз Бетанкур Майерс. Така в момента Скот държи активи за общо 66,4 милиарда долара.

Четиримата души, които управляват над половин трилион долара

Четиримата души, които управляват над половин трилион долара

Топ 500 на най-заможните хора в света са спечелили 871 милиарда долара през тази година

Но отново на Мъск - само през тази година той успя да забогатее с 87,8 милиарда долара, след като акциите на Tesla записаха ръст от близо 500%. Нещо повече, предприемачът може да получи още над 50 милиарда долара под формата на бонус, ако компанията му постигне заложените си цели.

През миналата седмица той влезе в клуба на милиардерите с над 100 милиарда долара нетно богатство. В него влизат още Безос, Гейтс и Зукърбърг.

Въпреки бързият темп, с който расте богатството му, Илън Мъск все още е далеч от Джеф Безос, който притежава над 200 милиарда долара.