Може да се каже, че изминалата седмица беше повече от успешна за най-богатите хора в света.

През изминалите 7 дни нетното богатство на основателя на Amazon Джеф Безос мина нов рекорд - границата от 200 милиарда долара. Заедно с това предприемачът визионер Илън Мъск успя да влезе в елитната група на милиардерите с над 100 милиарда долара след нов рекорден скок в ценат на акциите на Tesla.

Общо топ 500 на най-заможните хора в света са успели да добавят 209 милиарда долара към нетното си състояние за изминалата седмица, сочат данните на Bloomberg.

С влизането на Мъск в тази група, в нея вече присъстват четирима души заедно с Марк Зукърбърг и Бил Гейтс. Нещо повече, те тримата, заедно с Безос, управляват активи за 540 милиарда долара.

Само през тази година богатството на основателя на Tesla се е увеличило със 76,1 милиарда долара, след рекорден ръст на книжата на автомобилния производител, както и на капитализацията на SpaceX.

Въпреки този успех той остава зад Безос по отношение на ръста на нетното си състояние. Основателят на Amazon е успял да добави 84,9 милиарда долара към активите си от началото на 2020 година. Неговото богатство се е удвоило от края на 2017 година, когато то мина 100 милиарда долара.

Общо топ 500 на най-заможните хора в света са спечелили 871 милиарда долара през тази година или това е увеличение от 15% на богатството им от януари насам.