Богатството на Доналд Тръмп намалява с около $700 млн. до $2,3 млрд. по време на мандата му като президент на Съединените американски щати, сочат изчисления на Bloomberg.

Три четвърти от състоянието на Тръмп е в недвижими имоти. Пандемията нанесе тежък удар по офис сградите, хотелите и курортите. Те загубиха приходи, а стойността им се срина. Изчисленията на агенцията показват, че стойността на недвижимите му имоти пада с 26%.

Тръмп притежава и голф игрища. Голфът увеличи популярността си по време на пандемията, тъй като позволява социална дистанция. Двете игрища на Тръмп в Шотландия обаче продължават да губят пари.

Бизнесите на Тръмп с рязък спад на приходите

Бизнесите на Тръмп с рязък спад на приходите

Trump Organization е изправена пред намаляващи приходи и значителен дълг

След атаката по Капитолия на 6 януари, бизнесът на бившият президент пострада още по-тежко. Professional Golfers' Association (PGA) of America прекрати споразумението да проведе турнира през 2022 г. на игрището на Тръмп във Флорида.Deutsche Bank — единствената банка, която бе готова да дава кредити на Тръмп след фалитите му през 90-те, заяви, че след позорната атака ще спре да работи с него.

Доскорошният държавен глава в момента е и обект на криминално разследване на финансовите му сделки и семейния бизнес. По време на мандата му състоянието му и платените от него данъци често бяха обект на коментари. Въпреки множеството призиви, Тръмп отказа да покаже данъчните си декларации. През февруари обаче съдът в САЩ нареди на Тръмп да го направи в рамките на разследване, започнало през 2018 г.

Като бивш президент, Тръмп може да очаква редица сделки, с които да възстанови част от загубеното си богатство, включително за издаването на книга. Барак и Мишел Обама получиха $65 млн. за своите мемоари, а Бил Клинтън — $15 млн.

Търговецът на бижута Tiffany се изнася от сградата на "Организация Тръмп"

Търговецът на бижута Tiffany се изнася от сградата на "Организация Тръмп"

Той ще освободи търговските площи в сградата 57-а улица