Производството на стъклени компоненти за смартфони е само един малък сегмент от бизнеса с мобилни устройства. Но той е достатъчен, за да направи собствениците на такъв бизнес милиардери.

Такъв е случаят със съпрузите Йон Кин-ман и Лам Уай-ин, чието богатство се е увеличило с цели 133% през последната една година, превръщайки ги в четвъртите най-заможни хора в Хонконг.

Благодарение на тяхната компания Biel Crystal през последните 12 месеца богатството им е нараснало до 18,6 милиарда долара, показват данните на Forbes.

Biel Crystal правят стъкла, които се използват за предпазване на дисплеите, както и на гърба на смартфоните. Производството не е сложно, а и не изисква значителни разходи. Семейството успява да спечели от това, че тяхната компания е сред прионерите в производството на такива части и успява да спечели големи клиенти, като Apple, Huawei и Samsung.

Тази година може да се окаже още по-успешна за съпрузите, тъй като те планират да направят първично публично предлагане на акциите на дружеството. Очакванията са то да привлече допълнителен капитал от 2,5 милиарда долара.

Йон Кин-ман и Лам Уай-ин са на четвърто място сред най-заможните хора в Хонконг към 2021 година, показва актуална класация на Forbes. На първо място е имотният магнат Лий Ка-шин с нетно състояние от 35,4 милиарда долара.

Богатството на собственика на CK Asset Holdings се е увеличило с 20% през изминалите 12 месеца най-вече заради инвестицията му в платформата за видео разговори Zoom. На второ и трето място след него са други две известни имена в имотния сектор в Хонконг - Лий Шау Кий, чието нетно състояние възлиза на 30,5 милиарда долара, и Хенр Ченг с такова от 22,1 милиарда долара.