Американската компания Carvana, която се занимава с търговия с коли на старо, все още не е публикувала тримесечните си резултати.

Въпреки малкото информация, която споделят от дружеството през последните години, благодарение на него Ърни Гарсия старши и сина му Ърни Гарсия младши са станали едни от най-богатите хора в САЩ.

Бащата е най-големият акционер в компанията, базирана във Финикс. Основно фирмата продава автомобили втора ръка в огромни вендинг машини. Синът му е главен изпълнителен директор, а двамата управляват активи за 21,4 милиарда долара, показва Bloomberg Billionaires Index.

Във вторник акциите на Carvana са поскъпнали с 31% на борсата в Ню Йорк след представена прогноза за рекордни приходи и печалба. Само от началото на годината книжата на компанията са със 150% нагоре, след като американските потребители се обърнаха повече към вторичния пазар на коли.

Carvana дава възможност на клиентите да избират от над 19 000 модела втора ръка, които могат да купят в рамките на 10 минути от онлайн платформата ѝ. Купувачите могат да вземат новия си автомобил от повече от дузина вендинг машини в страната.

През миналата година компанията е продала около 200 000 коли, а печалбата ѝ се е удвоила до 3,9 милиарда долара. През тази очакванията са, че продажбите ще стигнат 2 милиона броя.