Много от децата на милиардерите както в технологичната индустрия, така и в други сфери на бизнеса, ще получат голямо наследство, ако вече не са.

Над 35 семейства със състояние от милиарди имат наследници под 40-годишна възраст, които ще притежават сериозен капитал, пише Business Insider.

Най-богатият човек в света Джеф Безос запази статута си на такъв дори след развода със своята съпруга. Те имат 3 деца и една осиновена дъщеря. Състоянието на основателя на Amazon се оценява на 156,7 милиарда долара.

Бил и Мелинда Гейтс имат три деца, най-голямото от които е на 23 години. От основаването на Microsoft, Гейтс е натрупал богатство от 96,5 милиарда долара. Сега известно със своята филантропска дейност семейство Гейтс се определя като второто най-богато в света.

Най-голямата им дъщеря е на 23 години, синът им е на 18, а другата им дъщеря е още в гимназията. Бил Гейтс, заедно с Уорън Бъфет е от милиардерите обещал да разпределя богатството си за различни каузи без да продължава да трупа капитал. Заедно двамата основават организацията Giving Pledge, в която канят богати личности, за да подкрепят различни каузи с парите си. Всяко от децата му ще наследи по 10 милиона долара, а останалите ще бъдат дарени за благотворителност.

Бернар Арно е определян като най-богатия европеец. Главният изпълнителен директор на производителят на луксозни стоки LVMH има пета деца, три от които са на възраст под 30 години.

Четири от тях са в семейния бизнес, включващ марки като Luis Vuitton, Dom Perignon, TAG Heuer и редица други. Две от децата му са над 40 години и са от предишния му брак.

Собственикът на модния гигант Inditex, Амансио Ортега също има две големи деца от първия си брак и по-малка дъщеря от втория. Той се определя като шестия най-богат човек в света със състояние от 62,7 милиарда долара. Дъщеря му, която сега е на 35 години, работи като креативен консултант в Zara.

Основателят на технологичната компания Oracle Лари Елисън има две деца. С богатство от 62 милиарда долара, той се нарежда на 7-мо място в класацията на най-заможните хора в света. Двете му деца, които са малко над 30 години, вече са наследили милиони под формата на акции. Дъщеря му е получила за 25-ия си рожден ден наследство от милиони. И двете му деца се развиват успешно във филмовата индустрия. Елисън се присъединява към организацията на Уорън Бъфет и Бил Гейтс.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг има две малки дъщери, на 4 и 2 години от съпругата си Присила Чан . Богатството му се оценява на 62,3 милиарда долара. И той, и Присила се присъединяват към групата на Giving Pledge.

Основателят на Bloomberg и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг има две дъщери на 36 и 40 години. Той е деветия най-богат човек в света с 55,5 милиарда долара. Малка част от тези пари ще наследят двете му дъщери, тъй като той също е преценил да не трупа богатство, а да подкрепя различни каузи.

Съоснователят на Google Лари Пейдж има две деца на 8 и 10 години, като по-голямото е момче. Той обаче държи личния си живот настрана от публичното пространство дотолкова, че не е ясно дали по-малкото му дете е момиче или момче.

Той полага основите на Google през 1998 година заедно с друг член на Giving Pledge - Сергей Брин. Понастоящем състоянието му възлиза на 50 милиарда долара.

Сергей Брин също има две деца, които са в началното училище, от бившата си съпругата Ани Уойсики, главен изпълнителен директор на биотехнологичната компания 23andMe. Двете им деца ще наследят сериозен капитал. Състоянието на Уойсики е 440 милиона долара, а това на Брин 53 милиарда долара.

Най-богатият човек в Индия Мукеш Амбани има три деца на малко над 20 години. И трите са част от разнородния му бизнес. Неговото богатство се оценява на 50 милиарда долара.

Технологичният магнат Майкъл Дел, основател на Dell има 4 деца, най-голямото от които е дъщеря му Алекса на 26 години. Семейството вероятно ще запази богатството си, тъй като тя е сгодена за милионера Аршия Рефоуа с бизнес в областта на недвижимите имоти.