Уорън Бъфет е третият най-богат човек не само в САЩ, но и в света. Само за последната година той е успял да добави около 10 милиарда долара към състоянието си, показват данни на Forbes. Към днешна дата в своята сметка инвеститорът има точно толкова милиарди, на колкото и години е самият той - 88.

Бъфет е известен с филантропската си дейност и със скромния си начин на живот. От Business Insdier разказват как точно той избира да харчи парите си:

Американският милиардер натрупва богатството си, като още на 11-годишна възраст започва да инвестира на фондовия пазар.

От 1958 година той живее в къщата си в Омаха, Небраска, която той купува тогава за 31 500 долара или 250 000 долара към днешна дата. В момента нейната стойност се изчислява на 652 619 долара.

Малко повече от десетилетие по-късно Бъфет купува за семейството си вила в Калифорния. Цената й тогава е 150 000 долара, а в момента тя е пусната за продажба срещу 7,9 милиона долара.

Между 2006 и 2014 година милиардерът кара Cadillac DTS, който заменя с Cadillac TXS на цена от 44 600.

Уорън Бъфет не обича да харчи много пари за нови технологии. Заради това и все още ползва стария си мобилен телефон с капаче вместо смартфон.

Той не си купува и много лъскави дрехи от известни марки. Всъщност инвеститорът носи само костюми на китайския дизайнер Мадам Ли и притежава 20 такива. По отношение на външния си вид, той залага на подстрижка за не повече от 18 долара.

Бъфет яде едно и също нещо за закуска - McDonald's. И той харчи не повече от 3,17 долара за поръчката си там. Милиардерът е фен и на Coca-Cola като пие по 5 броя на ден.

Единствената луксозна придобивка на инвеститора е частния му самолет. За него не се знае колко точно струва, а самият Бъфет посочва, че това е "единственото нещо, което си струва многото пари".

От 2000 година насам обаче той е дарил 46 милиарда долара за благотворителни каузи.