600 души в най-бедния регион в България от утре най-вероятно остават без работа. Това заяви изпълнителният директор на „Видахим" Видин Цветомир Лещарски. Той говори пред журналисти след открито заседание на ДКЕВР по процедура за актуализация на цените, по които предприятието продава произведената от тях електроенергия.

В момента производството на ток е основно приходно перо за компанията, известна с производството на автомобилни гуми. Сега обаче там се произвеждат единствено специализирани индустриални гуми и то в малък обем.

Причината сега „Видахим" да затвори за първи път от 1999 г насам е това, че НЕК дължи на дружеството близо 19 млн. лв. и поради това дружеството не може да купува въглища и да плаща заплати, обяви Лещарски. Припомняме, че заводът започва работа през 1969 година.

Лещарски даде да се разбере, че ако НЕК в най-скоро време не преведе достатъчно средства от тези, които дължи, всичките 600 души ще трябва да бъдат освободени. "Утре спираме производството на ток и индустриални гуми", заяви Лещарски пред комисарите от ДКЕВР. На срещата обаче не присъства председателят на комисията Светла Тодорова.