Населението на Земята достигна 7 милиарда души, като юбилейният младенец се роди в Калининград, Русия, съобщи ИТАР-ТАСС. Това е Петър Алексеевич Николаев, с ръст 50 см и тегло 3.060 кг. Медици и наблюдатели на ООН фиксираха точния час на рождението на детето - 00.02 местно време.

Обявяването на раждането на седеммилиардния жител на планетата ще бъде в Всемирния доклад на Фонда на ООН за населението, който ще бъде представен в Калининград, където ще се анализират проблемите и възможностите, които стоят пред нарастващото население на Земята.

Снощи обаче Филипините обявиха, че светът вече има 7 милиарда жители, след като Даника Май Камачо беше родена преди полунощ в неделя в манилската болница Жозе Фабела.

Благотворителна организация, посветена на грижите за децата, пък заяви днес, че малко момиченце, родено в най-многолюдния индийски щат Утар Прадеш, е седеммилиардният обитател на планетата.

Населението достигна 6 милиарда души през 1999 година. ООН избра Аднан Невич - бебе родено в Сараево, за шестмилиардния жител на планетата.