„Изумрудената принцеса" - най-големият круизен кораб, посещавал някога Черно море, ще акостира на 27-ми август на Морска гара Бургас, съобщиха от пристанището в града. С посрещането му на Морска гара Бургас ще бъде открит круизен сезон 2015 година.

Пасажерите, заявили предварителни екскурзии, са предпочели да посетят града на ЮНЕСКО-Несебър и Поморие. Една част ще се отправят към Варна, а други ще се запознаят с древния Созопол.

Пристанище Бургас е с потвърдени още пет посещения на големи пасажерски лайнера - от тях две на 294-метровия MSC ORCHESTRA и две на 252-метровия МSС SINFONIА, които ще се случат през септември и октомври. Над 15 000 туристи ще пристигнат в Бургас по време на настоящия крузен сезон.

Гигантът „Изумрудената принцеса" е истинска атракция със своите внушителни параметри: 290 м. дължина, 36 м. широчина, 113 561 бруто-регистров тонаж /GT/ и 22 възела крейсерска скорост. Гордостта на италианската корабостроителница "Финкантиери"- Emerald Princess, е Grand клас круизни кораби и е един от най-големите във флота на Princess, част от групата на Carnival cruise.

Петзвездният плаващ курорт разполага с 15 пасажерски палуби, 900 каюти с балкон, луксозни ресторанти, казино, театър за шоу-представления, нощни клубове, релакс зони със спа център и фитнес, няколко открити басейна. На борда му ще бъдат 3080 пасажери и 1200 души екипаж, което ще е своеобразен рекорд за Бургас.

Ето и снимки на кораба