Банка ДСК обяви официално разширяването на продуктовата си гама в областта на спестовните и инвестиционните схеми. Банката започна да предлага дялове на два унгарски взаимни фонда, - "ОТП Централно-европейски фонд в акции" и "ОТП Международен фонд в акции - Ю Би Ес (UBS) Фонд на фондовете".

Двата фонда се управляват от Управляващото дружество "ОТП Фонд Мениджмънт Пте Лтд", което е пазарен лидер в Унгария и към края на януари 2007 управлява активи на стойност 4,79 милиарда евро.

Дяловете на двата нови фонда са деноминирани в евро и могат да бъдат закупени в 113 точки на продажба от клоновата мрежа на Банка ДСК.

"ОТП Международен Фонд в акции - Ю Би Ес Фонд на фондовете" е взаимен фонд за ценни книжа от отворен тип, учреден в Унгария, който предлага достъп до развитите пазари на акции в Европа, Америка и Азия. Портфейлът на фонда се състои от дялове
на фондове, управлявани от швейцарското управляващо дружество
UBS Global Asset Management - едно от най-големите институционални дружества за управление на активи в света. То е и консултант на фонда. Фондът притежава високо диверсифициран портфейл чрез индиректна инвестиция в около 600 различни акции,
което намалява рисковете. Фондът е отчет доходност от 10.20% за 2006 г.

"ОТП Централно-европейски фонд в акции" е взаимен фонд за ценни книжа от отворен тип, учреден в Унгария и отговаря на правилата, приложими към Европейските фондове. "ОТП Централно-европейски фонд в акции" предлага на инвеститорите възможността да се възползват от доходността на капиталовите пазари в Централна и Източна Европа, като инвестира активите си във водещи компании от региона. Фондът е отчет доходност от 19.32% за 2006 г.

Повече от година ДСК предлага трите български фонда на управляващото си дружество ДСК Управление на активи, които показаха забележително представяне, като реализирани доходности и нарастване на активи под управление.