От Обединените Арабски Емирства съобщиха, че ще купуват евро „при спадове в цената му".

Правителството на страната потвърди, че ще увеличи обема на евро във резервите си от 2% на 10% до края на третото тримесечие на 2007 г. Също така беше потвърдено, че ОАЕ ще продава долари за да стане възможно това, страната притежават около 25 млрд. долара в резервите си.

В предишно изявление бе спомената възможността за диверсифициране на до 50% от валутните резерви. Емирствата са с много малък интерес към японската йена.

Обединените Арабски Емирства стават четвъртата страна след Иран, Венецуела и Индонезия, които заявяват, че ще търсят начин за диверсификация на валутните си резерви. Възможността е, страните да продават петродоларите си за евро, или директно да обявяват цените на суровината в евро.

Арабските производители на петрол от Залива ще спечелят около $500 млрд. от петрол през 2007 г., прогнозират от Международния валутен фонд. Междувременно единната европейска валута се изстреля до $1.3175, но не успя да пробие силната съпротива в това ниво и в момента гравитира около $1.3155/60.