200 000 лева за ремонт от дейност "Музеи и художествена галерия" ще бъдат пренасочени за пътища. Това реши Общинският съвет на Балчик вчера. Парите са за крайморската улица "Вихрен". Причината е, че по проекта за нова канализация и водопровод по програма ИСПА е наложително прокопаването й, като средства не са били предвидени за възстановяването й. За ремонта на галерията ще се търси външно финансиране, пише "Народно дело".

Стана ясно, че изпълнението на проекта за ВиК мрежата на Балчик по европейската програма върви с няколко месеца закъснение. Изпълнени са едва 10% , минали са вече 8 месеца от старта на работата, информира кметът Николай Ангелов. По улица "Вихрен" ще премине главният колектор, което ще възпрепятства движението на автомобили и предизвиква недоволството на живеещите там, но това е единственият най-удачен вариант, стана още ясно на сесията.

300 000 лева гласува Общинският съвет допълнително за резерв в местните дейности. Стана ясно, че до края на септември е усвоен резерв от 600 000 лв., 50% от който са били насочени за ПФК "Черноморец". Планираните разходи за клуба за цялата година са 400 000 лева, като до момента са усвоени 361 000 лв. Пари от резерва са похарчени за училищата на делегиран бюджет - 187 500 лв., капиталови трансфери за болницата и медицинския център по 12 000 лева и други.

Подарък нова компютърна конфигурация ще получи Духовият оркестър на Добрич по повод 45-годишнината, тъй като музикантите често са били съпричастни към балчишките празници