Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов представи на българо-гръцки бизнес форум плановете на правителството в областта на пътната инфраструктура и припомни, че през 2007 г. предстои строителство, рехабилитация и реконструкция на 2000 км пътища.

Българо-гръцкият бизнесфорум се проведе в рамките на официалното посещение на президента на Гръцката Република Каролос Папуляс в България.

Министър Гагаузов заяви пред представителите на бизнеса от двете страни, че в България предстои мащабно строителство на пътища, което ще се финансира с публични средства, със средства от Структурните и Кохезионния фонд на ЕС.

Министърът изрази надеждата си гръцки фирми да се включат в проектите у нас и припомни, че пазарът е отворен за сериозни български и чуждестранни инвеститори.

По време на дискусиите за инфраструктурата зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски заяви, че до три месеца ще бъде внесен в Министерски съвет новия закон за ВиК, който регламентира собствеността на инфраструктурата в сектора и възможностите за създаване на публично-частни партньорства за управление на ВиК системата.