Приста ойл спечели поръчка за доставка на моторни, трансмисионни и хидравлични масла за нуждите на градския транспорт в Крайова,Румъния, съобщи ruseINFO.com.

Марката Приста Ойл вече има утвърден пазарен дял в румънския град и предлаганите продукти са добре познати.

Освен че в Крайова са позиционирани двама от големите дистрибутори на Приста ойл- Румъния, в града бе открит и първият автоцентър в северната ни съседка. Също така редица предприятия, сред които енергийният комплекс Крайова, Electroputere, електроразпределителното дружество Крайова са сред най-големите консуматори на масла с марката Приста.

Предприятието за градски транспорт е създадено през 1948 г. Първите два автобуса са били получени като подарък от кметството на Букурещ. Първата автобусна линия е свързвала гарата с парка "Romanescu". В резултат на бързото нарастване на градското население в следствие на индустриализирането на града се увеличава и нуждата от разширяването на градския транспорт, включително и на броя на автобусите.

През 1967 година столицата на Олтеница се обслужва от 200 рейса. 11 години по-късно е открита втора автобаза, като броят на транспортните средства, превозващи пътници, става двойно по-голям. Част от новите автобуси осъществяват връзката с по- малките селища от района.

Сега по улиците на града пътуват автобуси на транспортната компания MAN, SIMON, BMC, Iveco, Ikarus. През 80-те години в града се поставя началото на трамвайния транспорт.