Подписано бе окончателното споразумение между ръководството на „Кремиковци" АД в лицето на Джаганадам Гунтупали и изпълнителния директор на „Ворскла Стийл" Виктор Деменюк, предаде Фокус.

Съгласно окончателното споразумение, до 48 часа започва изпълнението на договор за работа на ишлеме на металургичния комбинат.

От пресцентъра на "Кремиковци" категорично се разграничиха от информацията за окончателното парафиране на споразумението за работа на ишлеме с „Ворскла Стийл" и заявиха, че това е само информация на синдикатите.

Подписването е станало снощи, 22 юли, съобщиха от пресцентъра на КНСБ. Според синдикалистите споразумението слага край на всички неясноти по взаимодействието между „Кремиковци" АД и „Ворскла Стийл" и обезпечава производствения процес.

Постигнато е съгласие между ръководството на „Кремиковци" АД и синдикатите в комбината за изплащане на заплатите на работниците и служителите за месец юни по схемата, по която бяха изплатени заплатите за месец май - от средства, придобити от продажбите на незавършена продукция.