Агенцията за държавни вземания(АДВ) ще проведе на 20. 11. 2006 г. търг с явно наддаване на пощенски марки и икони, представляващи сувенирни копия  и реплики (имитации на стари образци). Вещите са отнети в полза на държавата от митници София и Аерогара - София и са с местен и с чуждестранен статут, разделени са в 7 групи при начална тръжна цена  7 050 лв.

На  иконите са изографисани както популярни светци и библейски сюжети, така и по-малко известни като: „Дърво Йесеево", „Христос в Гетсиманската градина", „Тайната вечеря", „Едно от чудесата на Христос с децата", „Света Екатерина", „Свети Стилян" и др.

Иконите могат да бъдат огледани от 10 до 16 ноември, от 10.00 до 15.00 ч. в складовете на Митница - София.

Марките са обособени в две групи - в едната са тези с местен митнически статут и са с първоначална тръжна цена  4 190 лв., в другата - две марки с чуждестранен митнически статут, с начална цена 60 лв.

В първата група  има 53 серии пощенски марки, филателни и клеймовани марки. Те могат да бъдат видени от кандидат-купувачите в Митница „Аерогара София".

Депозитът за участие в търга е в размер на 10% от обявената начална тръжна цена за група вещи и може да бъде внесен до 14.00 ч. на 17. 11. 2006 г.

Платежният документ за внесения депозит се представя на водещия търга от участника най-късно до обявения начален час. Вещите ще се предават на купувача след връчване на постановление за възлагане и след митническото им оформяне.

Повече информация за условията и правилата за провеждане на търга, както и списък на вещите и тяхното описание, можете да намерите на страницата на АДВ в Интернет на адрес: http://www.adv.government.bg/