Eurobank EFG Holding (Люксембург) S.A. информира миноритарните акционерите на ДЗИ Банк, че търговото предложение за изкупуването на всички оставащи акции на ДЗИ Банк изтича в петък, 9 февруари 2007 г.

Eurobank EFG Holding (Люксембург) S.A. е изцяло дъщерно дружество на Eurobank EFG - компания, листвана на Атинската Фондова борса и притежаваща текуща пазарна капитализация в размер на 11.5 млрд. евро.

Целта на финансовата група Eurobank EFG е отписването на ДЗИ Банк от Българската Фондова борса и сливането й с Българска Пощенска банка, в която Eurobank EFG притежава близо 99%. Чрез сливането на двете институции ще се създаде водеща банка на българския пазар, предлагаща първокачествени услуги на физически лица, корпоративни клиенти и институции.

Eurobank EFG Holding (Люксембург) предлага да изкупи дяловете на оставащите акционери на ДЗИ Банк на цена на придобиване в размер на 8.31 лева за акция в брой. По този начин холдингът предлага на миноритарните акционери на ДЗИ Банк същата цена като тази, договорена и гарантирана на мажоритарните собственици на банката на 29 септември 2006 г.
Предложената цена представлява значителен допълнителен дивидент от близо 65% над средната крайна цена на акция на ДЗИ Банк на БФБ-София през 2006 г., която възлиза на 5 лева за акция.