Четвъртата национална ефирна телевизия в България - TV2 ще започне излъчване на 25 ноември от 17:00 часа., съобщиха от медията.

Това е най-мащабният медиен проект през последните години в България. Телевизията ще заложи на нови български продукции, както и на непоказвани до момента чуждестранни шоу програми, предавания и сериали в България.

TV2 е първата българска национална ефирна телевизионна мрежа с покритие в 27 региона в страната. Програмата ще се излъчва с изключително качествен телевизионен сигнал, благодарение на най-съвременните IP и мобилни решения за пренос на аудио и видео съдържание.

Понастоящем телевизията е наела изявени български продуценти за реализиране на първите си предавания - „Вечерното шоу на Азис", „Пирамида", „Мръсен долен лъжец" и „Градски легенди". Освен тези четири продукции, TV2 ще покаже на българския зрител две чужди предавания - „Окна" и „Стажантът" на Доналд Тръмп.

През 2008 година телевизионният канал ще реализира програмните си намерения в пълен обем и ще дебютира със собствена продукция. Акцентът в програмата на телевизията ще бъдат и оригиналните програми, реализирани за медията от български външни продуценти. TV2 ще се стреми към постигане на максимално широка аудитория, за да се наложи като трета национална търговска телевизия.