Купувайте български стоки, призова министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който днес връчи наградите на отличените фирми в 17-то издание на националното търговско изложение "Произведено в България". Той посочи, че когато избираме родните стоки - това означава и подкрепа за самата страна и региона от който тя е била произведена.

Икономическият министър коментира, че общата цел в момента е да се направи марката "Произведено в България" част от стойността на една стока и той самия се ангажира с тази задача.

Трайков посочи, че държавата е субсидирала с 14 млн. евро участието на малки и средни български предприятия на международни изложения. Благодарение на това подпомагане близо 500 български малки и средни предприятия са участвали тази и миналата година на международни изложения.

Като роля на държавата в подпомагането на бизнеса, Трайков посочи и улеснената процедура за малки и средни предприятия за кандидатстване по различни програми.

Национално търговско изложение "Произведено в България" ще продължи до 11 декември в София, зала "Универсиада". На него участват 150 фирми, входът е свободен, а часовете за посещение са от 10,00 до 19,30 часа.