Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил ще открие международни специализирани изложби „Месомания, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфуд и дринк" в Интер Експо и Конгресен център-София.

Организатори са Асоциациите на месопреработвателите и млекопреработвателите в България, Националната лозаро-винарска камара, Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България, Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България и Агенция Булгарреклама, уточняват от пресцентъра на земеделския министър.

За първи път тази година Министерство на земеделието и горите участва във форума със собствен информационен щанд.

Над 300 фирми изложители и подизложители - производители, дистрибутори и търговци от 32 страни (България, Германия, Испания, Франция, Финландия САЩ и др.) ще участват в изложението.

Експонатите са съвременни продукти, машини, уреди, апарати и системи за управление на технологични процеси, които ще улеснят постигането на европейските изисквания за различните подсектори на хранително-вкусовата промишленост - месо и месни продукти, мляко и млечни продукти, винопроизводство, хлебопроизводство, консервирани храни и др.

Междувременно днес започват 40-дневните Коледни пости, които завършват на 24 декември - Бъдни вечер.

Не трябва да се ядат храни от животински произход - месо, мляко, сирене, яйца, кашкавал.
На Никулден - 6 декември, се разрешава риба.