Вчера вечерта на специална церемония, бяха обявени победителите в ежегодния конкурс Автомобил на годината на България, който се организира от "Прес Авто Клуб - България". 

В основната категория - Автомобил на годината 2017 на България, победител стана Renault Megane. Френския модел събра повече точки от останалите номинирани Сitroen C3, Mercedes E-класа, Suzuki Baleno и Volvo S90, информира auto-press.net.

Най-много точки в категорията Кросовър на годината 2017 на България записа Skoda Kodiaq, в силна конкуренция от страна на Ford Edge, Jaguar F-Pace, Peugeot 3008 и Seat Ateca.

В категорията Многофункционален автомобил на годината 2017 на България наградата отиде при Nissan Navara, а останалите номинации бяха за Citroen Jumpy, Great Wall Steed 6, Peugeot Expert и Toyota Hilux.

За Еко автомобил на годината 2017 на България беше определен Hyundai Ioniq.

Наградата Премиум автомобил на годината 2017 на България за най-луксозните машини е за Volvo S90 при други номинирани Jaguar F-Pace, Jaguar XF, Lexus RX 450h и Mercedes E-Class.

За най-добро предложение за употреба в градска обстановка - Градски автомобил на годината 2017 на България, беше определена номинацията на Сitroen C3.