Супер SUV моделите се превръщат в нещо повече от модерно увлечение на луксозните марки и техните клиенти. Bentley вече продава Bentayga, в Rolls-Royce са почти готови с Cullinan, а за 2018 трябва да е готова и серийната версия на Lamborghini Urus.

Затова и Mercedes не иска да изостава от тази компания.

"Можем ли да направим луксозен SUV? Не изключвам такава възможност. Въпреки това не мога да си представя как може да бъде направено върху сегашната платформа. Ако се заемем с този проект, автомобилът ще получи напълно нова платформа ", казва топ мениджърът, член на борда на директорите, Ола Калениус. Допълвайки, че SUV сегментът ще продължи да расте, както и разработването на кросоувър Maybach определено има смисъл, пише Auto Motor und Sport.

Бъдещият джип на Rolls Royce: Лукс, преодоляващ всякакви терени

Бъдещият джип на Rolls Royce: Лукс, преодоляващ всякакви терени

Очакваме го през 2018 г.

Основните конкуренти на новия модел в този възможно най-висок клас при кросоувърите ще бъдат Rolls-Royce Cullinan и Lamborghini Urus, Bentley Bentayga.

Според неофициални данни луксозният всъдеход на марката Maybach може да стъпи върху базовия модел на новото поколение на GLS. Не е изключено колата да получи 6,0-литров бензинов двигател V12. Същият агрегат е монтиран на Mercedes-Maybach S600. Освен това може да получи и 4,0-литров турбо V8.

Вижте кой ще бъде най-бързият джип в света

Вижте кой ще бъде най-бързият джип в света

Ще задмине сегашните първенци Porsche Cayenne и Bentley Bentayga  

Известно е, че съществуването на марката Maybach бе преустановено през 2012 г., тъй като продажбите й бяха изключително ниски. През цялата си история марката е била специализирана в производството на свръхлуксозни автомобили, като междувременно на няколко пъти спира производството си. Въпреки това управата на Mercedes-Benz реши да върне на пазара Maybach като подмарка, под която компанията ще продава дългата версия на седана S-класа с топ оборудване.