Баварската автомобилна марка BMW разпространи официалната информация за най-екстремното си серийно пазарно предложение - M4 CSL. За него от компанията споделят, че комбинира състезателната страст на старата школа с иновативните технологии за създаването на неподражаемо динамично изживяване.

BMW M4 CSL (Competition, Sport, Lightweight) дебютира в двуместна конфигурация на интериора, сериозно олекотена конструкция, специално обновено и оптимизирано окачване, допълнително оборудване и неприкрит потенциал за представяне на състезателната писта. Дотолкова неприкрит, че по време на тестове на Нюрбургринг Нордшлайфе, с колата е постигнато най-доброто време за сериен автомобил на BMW за всички времена- 7 минути и 15.677 секунди (трасе 20.600 км) и 7 минути и 20.207 секунди (трасе 20.832 км), пише auto-press.net.

Снимка 574763

Източник: BMW

В същото време, BMW M4 CSL, производството на което ще започне през юли тази година и ще бъде ограничено на 1000 екземпляра, е в състояние да предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди и от 0 до 200 км/ч за 10,7 секунди.

Снимка 574760

Източник: BMW

Наред с множеството технологични подобрения, за постигането на тези параметри от BMW са наблегнали сериозно на олекотяването на конструкцията. Чрез употребата на предни M Carbon карбонови спортни седалки са били спестени около 24 килограма, отстраняването на задните седалки, промените по окачването и спирачната система, и интегрирането на въглеродни нишки за формирането на тавана и предния и задния капак са допринесли с още 42 килограма, а титаниевата изпускателна система е с повече от 4 килограма по-лека от серийната. Още 4 килограма са били спестени чрез модификации по предната решетка, задните светлини, подовата настилка и климатичната инсталация.

Снимка 574761

Източник: BMW

Шестцилиндровият редови задвижващ агрегат на M4 CSL е в състояние да генерира максимална мощност от 550 конски сили и максимален въртящ момент от 650 Нм.