Полицията в бразилския щат Санта Катерина е разкрила нелегална фабрика за производство на реплики на луксозни коли. Тя е открила осем полу-сглобени реплики на италианските марки луксозни автомобили Ferrari и Lambhorgini, пише CNN.

Според разследващите репликите са продавани през социалните мрежи за между 180 бразилски реала или 48 000 долара и 250 000 бразилски реала или 66 000 долара, което е само част от цената на оригинален автомобил. Според уебсайта motor1.com цената за кола на Ferrari започва от 215 000 долара.

В акцията, която се е провела в понеделник, са иззети рамки и други съставни елементи за сглобяването на автомобилите. Зад нелегалното производство стоят баща и син, които са арестувани. Срещу тях има повдигнато обвинение за фалшифициране на търговска собственост. Смята се, че двамата са най-големите производители на незаконни луксозни автомобили в Бразилия.

Разследването за фабриката е започнало, когато представители на Ferrari и Lamborghini са сигнализирали полицията в Санта Катерина.

Това не е първият случай, в който незаконно се произвеждат абсолютно еднакви коли като тези на големите марки. През 2010 година мъж от Тайланд стана популярен със способността си да прави реплики намодели на Ferrari, Porsches и Aston Martin.