През миналата година основателят на компанията от Силициевата долина Faraday Future Джиа Йеен се закани да изпревари Tesla и в началото на 2017 година това вече е факт.

Производителят представи своя електрически автомобил FF91 на събитие в Лас Вегас. И той се оказа по-бърз от най-бързата електрическа кола - Model S.

От компанията твърдят, че техният модел може да ускорява от 0 до 97 километра в час за 2,39 секунди. За сравнение подобрената версия на Model S P100D, която беше представена през лятото, ускорява до толкова за 2,50 секунди. Досега тя се смяташе за най-бързият електрически автомобил.

Китайският милиардер с амбиции да открадне бизнеса на Tesla

Китайският милиардер с амбиции да открадне бизнеса на Tesla

Джиа Йеен прави завод за $1 милиард в Невада

Мощността на FF91 е 1050 конски сили, като с едно зареждане на батериите моделът може да измине около 608 километра. По тези параметри колата на Faraday Future също изпреварва Model S P100D, който може да измине 480 километра с едно зареждане.

Освен това FF91 ще има персонализиран интерфейс за всеки клиент и  опция, която ще позволява на автомобила сам да си търси свободно паркомясто.

"Ние не правим само кола, а интернет мобилна екосистема", коментира Джиа по време на събитието в Лас Вегас, цитиран от Bloomberg.

Всеки, който иска да се сдобие с FF91, ще може да го резервира срещу 5000 долара. Доставките на автомобилите ще започне през 2018 година, като крайната цена не е ясна.

Tesla изненада с най-бързия масов автомобил

Tesla изненада с най-бързия масов автомобил

Той ще се продава за цена под 200 000 долара