Автомобилният производител Tesla се гордее със своята нова версия на Model S, който се смята за най-бързият седан с четири врати в света. Той ускорява от нула до 96 километра в час за няколко секунди, като цената му е под 200 000 долара.

Във вторник шефът на компанията Илън Мъск представи обновения модел с батерия с капацитет от 100 киловатчаса за коли с двоен мотор (компанията дава възможност за поръчки за такива модели).

С новата придобивка Model S вече е първият изцяло електрически седан, който може да измине само на батерии 480 километра и да ускорява от нула до 97 километра в час за едва 2,5 секунди, съобщава Bloomberg.

Само няколко други автомобила могат да се похвалят с подобни параметри, включително LaFerrari и Porsche 918 Spyder. Тези модели обаче са от лимитирани серии и струват съответно 1,4 милиона долара и 845 хиляди долара.

На представянето Мъск описа обновения автомобил, като “най-бързата кола в света, която е електрическа”. Новата версия на Model S ще се продава на различни цена от 134 500 долара.

Model X с тези батерии ще може да измине 465 километра и да ускорява от 0 до 97 километра за 2,9 секунди. Тя ще се продава малко по-скъпо – за 135 500 долара.