Ferrari представи новия си хибриден автомобил. Известната марка зад суперлуксозните спортни возила, известна със своите ревящи бензинови двигатели с вътрешно горене, преоборудва гамата си за електрическата ера. 296 GTB е третият хибрид на Ferrari, който влиза в серийно производство. Моделът следва SF 90 Stradale от 2019 г. и SF90 Spider от миналата година.

Тази компания възкресява най-легендарното и скъпо Ferrari от 60-те с V12 двигател

Тази компания възкресява най-легендарното и скъпо Ferrari от 60-те с V12 двигател

Автентично Ferrari 250 GTO струваше 70 млн. долара на аукцион през 2018 г.

Главният маркетинг и търговски директор на Ferrari Енрико Галиера заяви, че 296 GTB създава нов сегмент.

"Ако SF 90 беше проектиран да достигне върха на качеството, идеята на новия модел е да достигне върха на удоволствието от шофирането", заяви той в уеб презентация.

"Очакваме това да ни помогне да привлечем клиенти, които все още не карат Ferrari", допълни Галиера.

Двуместният нов модел е с базова цена от 269 000 евро, като ще достигне до 302 000 евро за версия със супер екстри - "Assetto Fiorano". Колата ще развива максимална скорост от над 330 км. в час.

Италианската компания, известна в цял свят със своите червени състезателни автомобили обеща, че първия напълно електрически модел ще излезе през 2025-а година.

"Работим усилено, за да се справим с регулирането на пазара и със задачата за намаляване на емисиите", казват от компанията.

Ferrari и неговите конкуренти се борят с това как да пренасочат индустрията към батериите, без да губят високата производителност.

Някога немислимо, сега неизбежно: Ferrari ще прави SUV

Някога немислимо, сега неизбежно: Ferrari ще прави SUV

Енцо Ферари се кълнеше "никога, никога" модел с четири врати. Но времената вече са други

Porsche, част от групата на Volkswagen, вече предлага изцяло електрическо превозно средство със своя модел Taycan, но Ferrari изпреварва своя конкурент Lamborghini, също част от Volkswagen, чийто първи напълно електрически автомобил ще се появи едва през втората половина на това десетилетие.

За да навлезе в новата ера на електрификация, Ferrari избра ветерана от технологичната индустрия Бенедето Виня за свой нов главен изпълнителен директор.

296 GTB ще бъде оборудван с 6-цилиндров (V6) заден турбо двигател. Автомобилите на Ferrari обикновено се задвижват от V8 или по-мощните, но също така и по-замърсяващи двигатели V12. И все пак двигателят V6, съчетан с електрическия двигател с мощност 122 KW, може да генерира огромна мощност от внушителните 830 конски сили.

Първите доставки на новия хибриден модел се очакват през първото тримесечие на 2022 г., започвайки от Европа. 296 GTB е третият от трите автомобила, които Ferrari обеща за тази година. Първият му SUV, наречен Purosangue (чистокръвен), се очаква следващата година.

20-годишно Ferrari е на път да се превърне в най-скъпата кола, продавана онлайн

20-годишно Ferrari е на път да се превърне в най-скъпата кола, продавана онлайн

Тя може да подобри настоящия рекорд с цели 2 млн. долара и има прогнозна цена от почти 5 млн. долара