Fiat показа първото  изображение на новото си комби Tipo. Премиерата на автомобила ще се състои по време на автомобилното изложение в Женева, което започва утре. Серийното производство на новия модел ще се организира  в завода на компанията в Турция. Очаква се продажбите му да започнат преди края на тази година.

Дизайнът на автомобила следва едноименния седан, който беше представен през 2014 година. Комбито получава LED светлини получават във формата на бумеранг и задна чистачка. Багажното отделение ще бъде около 500 литра, информира Auto Motor und Sport.

Двигателната гама на новия автомобила най-вероятно ще включва 1,4- и 1,6-литрови бензинови двигатели и 1,3 и 1,6-литрови дизелови агрегати с мощност от 95 до110 конски сили. Моторите ще работят в комбинация с пет- и шестстепенна механична трансмисия и с автоматична предавателна кутия.

Освен това в Женева Fiat планира да покаже хечбека Tipo. По всяка вероятност моделът ще се продава само във вариант с пет врати и ще се конкурира с такива представители на сегмента като Seat Leon, Opel Astra и Ford Focus. Официална информация за автомобила все още няма, но е известно е, че дължината на хечбека Tipo ще бъде около 4300 мм.

Седанът Fiat Tipo бе  представен миналата година на  автомобилното изложение в Дубай. Автомобилът е префасонирана версия на модела Egea и се продават в Европа, Близкия изток и Азия. Дължината му е е 4,54 м, а широчината - 1.78 м.  Багажното отделение е 510 литра. Автомобилът е получил овална решетка и стреловидни фарове. Седанът е оборудван още с информационно-развлекателна система Uconnect с 5-инчов екран, навигационна система TomTom и камера за задно виждане.