Fiat публикува първите снимки на новия си компактен кросоувър за южноамериканския пазар. В същото време моделът все още няма име: италианците се обърнаха към своите клиенти и фенове сами да изберат име за колата.

Всеки може да гласува на бразилския сайт на Fiat , където имената Tuo, Domo или Pulse се предлагат за кросоувъра. Наименованието, което получи най-много гласове, ще стане официалното обозначение на модела, информира Autonews.

Сбогом Fiat и PSA! Здравей, Stellantis! Какво знаем за новия автомобилен гигант?

Сбогом Fiat и PSA! Здравей, Stellantis! Какво знаем за новия автомобилен гигант?

Новата група обединява марки като Fiat, Jeep, Alfa Romeo и Peugeot, Citroen и Opel

Всичко, което се знае за този кросоувър на Fiat, е, че той е изграден на изцяло нова MLA платформа, която осигурява "подобрена динамична производителност, структурна надеждност и комфорт при каране".

По неофициални данни гамата двигатели на модела ще включва 1,3-литров, с мощност 110 конски сили атмосферен двигател, работещ заедно с вариаторна скоростна кутия. Като алтернатива ще се предлага 1,0-литров "турбодвигател" с капацитет 125 сили, действащ заедно с шестстепенна автоматична скоростна кутия.

Снимка 529679

Източник: Fiat

Останалите подробности за новия кросоувър на Fiat ще бъдат обявени в близко бъдеще. В Южна Америка продажбите на модела ще започнат през септември.

По-рано Fiat представи актуализирания пикап Toro - най-големият лек автомобил от моделната гама на италианската марка, с изключение на представители на търговските превозни средста. Дългият близо 5 метра пикап, който се продава в Южна Америка, получи леко преработен външен вид, модерен информационно-развлекателен комплекс и нов турбо двигател.