Пореден китайски съперник на Tesla изниква от Китай. Geely, собственик на Volvo, ще представи през следващите месеци изцяло нова марка премиум електромобили, с които да се изправи срещу настоящия лидер в сегмента, пише Reuters, цитирайки свои източници.

Автомобилите ще носят името Zeekr и ще бъдат пуснати под шапката на новото дружество Lingling Technologies. Те представляват поредния опит на главния изпълнителен директор на Geely Ли Шуфу да произвежда премиум автомобили "като Mercedes-Benz". Засега няма повече информация за бъдещите модели.

Китайските производители най-често позиционират автомобилите си в по-ниския сегмент, макар че Nio продава по-луксозни модели и брои марки като BMW за конкурент.

Geely ще се възползва и от маркетинг стратегиите на Tesla и Nio. На първо място производителят ще се откаже от дилърствата, като вместо това ще отваря шоуруми и ще предлага автомобилите си на фиксирана цена. Освен това китайската компания планира и как да изгради по-задълбочена връзка със своите клиенти, включително чрез лайфстайл аксесоари и клуб на собствениците, както прави Nio.

Zeekr вероятно ще предложи и на клиентите си да се превърнат в акционери.

Volvo иска да произвежда само електромобили от 2030-а

Volvo иска да произвежда само електромобили от 2030-а

Компанията се фокусира върху продажбите на колите си онлайн