Японската компания Honda напълно разсекрети единадесетото поколение на Civic седан. Новата версия на най-популярния модел в историята на японската марка получи строг външен вид и минималистичен интериор, но в същото време се обзаведе с модерни електронни системи.

Външно автомобилът не се различава много от едноименния прототип, представен през есента на 2020 година. В сравнение с предшественика си, новият седан получи по-сдържан външен вид с класически пропорции на тялото, хоризонтално разположена оптика и двойна радиаторна решетка, пише Аutonews.

Снимка 529276

Източник: Honda

Отличителна черта на кабината е дългата линия по предната конзола с интегрирани въздуховоди за климатичната система. В първоначалните нива на оборудване седанът ще се предлага със 7,0-инчов инструментален клъстер и аналогов "циферблат" на скоростомера вдясно от него, докато "по-старшите" версии ще имат 10,2-инчово виртуално табло.

В горната част на предния панел има отделен мултимедиен таблет с диагонал на екрана 7,0 или 9,0 инча, в зависимост от конфигурацията. Най-скъпите опции включват аудио система Bose с 12 високоговорителя и безжична станция за зареждане на смартфон.

Снимка 529278

Източник: Honda

Базовият двигател за новата Honda Civic е предишният 2,0-литров бензинов агрегат с мощност 160 конски сили. Като алтернатива се предлага модифициран 1,5-литрова "турбо четворка", чиято мощност е увеличена от 176 на 180 конски сили. И двата двигателя работят заедно с вариатор.

Производителят отбеляза, че Civic е получил единствени по рода си въздушни възглавници, които увеличават защитата срещу тежки наранявания на главата. По време на инцидент възглавници със специална форма се увиват около главите на водача и пътниците. Комплексът от системи Honda Sensing, базиран на предна камера и осем сонара, включва адаптивен круиз контрол, избягване на сблъсъци, асистент за задръстване и контрол на лентата на движение.

Снимка 529277

Източник: Honda

В САЩ продажбите на новата Honda Civic ще започнат това лято. Цените за седана все още не са обявени.