Британската марка Land Rover няма да съживява производството на кросоувъра Defender. Това е заявил официален представител на компанията  пред спезиализираното издание Autocar.

Неотдавна излезе информация, че милиардерът Джим Ратклиф, основател и президент на компанията Ineos, която е специализирана в производството на химикали, планира да възроди производството на легенадрния  SUV.

"Това никога няма да се случи. Ние няма да позволим на никого да произвежда нашия Defender. На този автомобил винаги ще стои емблемата на  Land Rover. Defender остава ключова част от бъдещата ни стратегия", са заявили  от пресслужбата.

Продадоха юбилеен Land Rover Defender за 550 хил. евро

Продадоха юбилеен Land Rover Defender за 550 хил. евро

Парите отиват за благотворителност

Както е известно, пише Auto Motor und Sport, производството на Land Rover Defender бе прекратено през януари 2016. Британският производител многократно е заявявал намерението си да се свали "ветерана" от поточна линия още през декември 2015 г., след което го отложи за 2017 година.

Преди две години представители на британското дизайнерски студио Kahn Design чрез портала change.org започна събиране подписи за запазването на Defender, но тяхната инициатива бе подкрепена от по-малко 400 души. Повече от два милиона на класически автомобила са произведени за над 68 години.

По-рано беше съобщено, че продажбите на новото поколение на кросоувъра Land Rover Defender ще започнат през 2019 гоидна. Отвън моделът може да се различава съществено от всички концепти, показани по-рано. Компанията планира да продава около 10 хиляди единици от новия Defender годишно.

Двигателната гама на новия автомобил ще включва бензинови двигатели от фамилията Ingenium и дизелови мотори JLR. Моторите ще работят заедно с шестстепенна механична или деветстепенна автоматична трансмисия по избор.